GRUP DE CULTURA VALORACIÓ DE LES ACTIVITATS CULTURALS I SOCIALS DE L’ATENEU LLIBERTARI DE GRÀCIA. SETEMBRE 2018- AGOST 2019.

Salut companys i companyes, com sabeu aquest és el tercer curs de funcionament de l’Ateneu i del Grup de Cultura que dinamitza i coordina la programació cultural de l’entitat. El temps passa ràpid i les organitzacions o s’arrelen i desenvolupen o s’ensopeixen després de l’arrancada inicial i van desapareixent.

En el nostre cas vàrem definir des de bon principi objectius força ambiciosos, no ens hi posàvem per fer poca cosa; volíem rejovenir el projecte dels Ateneus Llibertaris, demostrar que tenien vigència i en el cas gracienc que podia constituir una alternativa organitzativa per a un important col·lectiu de companys/es.

A part de construir una plataforma de lluita social i d’autoorganització veïnal volíem iniciar un procés que ens convertís en quelcom semblant a una Universitat Popular, un focus irradiador de pensament crític, lliure i igualitari organitzat de manera horitzontal, participativa i autogestionària. Per altra banda volíem ser lloc de trobada, espai de referència i de sociabilitat alternativa. Un espai per teixir aliances, practicar el suport mutu amb valors antipatriarcals, no dogmàtics i de compromís lliure.

Dir que tot això es va consolidant i creixent poc a poc és una veritat que els que passem sovint per l’Ateneu podem constatar amb el dia a dia. A vegades es fa difícil transmetre-ho i res millor que quantificar-ho i convidar-vos a acompanyar-nos i viure-ho per vosaltres mateixes.

Durant el període que va des de setembre del 2016 a l’agost del 2017 es varen poder fer 90 activitats obertes al públic.

De setembre del 2017 a l’agost del 2018 es realitzaren 89 activitats.

Són xifres que demostren una activitat molt alta que només un procés de consolidació com el que s’està desenvolupant sembla poder superar. Des d’aquest setembre fins a l’agost del 2019 les activitats anunciades han estat 146.

Per altre banda es constata l’augment dels grups, l’enfortiment de les seves dinàmiques i la integració de nova gent que aporta iniciatives i ganes de compartir. Així un bon grapat d’iniciatives han sorgit de tots ells. Aqui teniu un petit resum de les seves activitats:

-Grup d’Informàtica Lliure 4 gatos. Aquest grup, que es reuneix els dimecres, s’ha consolidat i augmentat la seva participació a la dinàmica de l’Ateneu.

-Grup de Memòria Històrica: El grup més antic de l’Ateneu que comença a funcionar el febrer del 2015. Durant aquest curs ha efectuat tres rutes històriques pel barri i dinamitzat vàries xerrades.

-Grup d’Excursionisme: ha consolidat les seves aventures fent vuit sortides entre setembre i juliol (el doble que el curs passat). I aquest any ha formalitzat la seva adhesió i col·loboració amb l’UGEL (Unió de Grups Excursionistes Llibertaris).

-Grup d’Antipsiquiatria. Grup que s’ha format aquet any i desprès d’uns tímids incis ja ha consolidat les seves reunions i amb propostes d’activitats que formen part de la programació de l’Ateneu.

-Grup de Cine-Revolución-Literatura: aquest grup ha nascut aquest any amb una vocació de fer una programació estable entorn les adaptacions cinematrogràfiques d’obres de literatura i amb una tertulia cine-literaria associada. L’any que ve esperem que sigui el de la consolidació del grup.

Biblioteca col·lectiva La Malcrià: s’ha fet una feina d’organització en els fons de la bibilioteca i l’Ateneu s’ha fet soci d’Aldarull a través de la Biblioteca. A més de participar en la diada de Sant Jordi amb col·lectius afins.

-El Menjador Popular La Lima (esmorzars i dinars vegans només per socis) consolida el seu projecte cooperatiu teixint llaços d’amistat a partir de compartir una bona taula. A més també fan propostes a la programació de l’Ateneu. Durant juliol i agost han tancat, sent substituïdes durant el mes de juliol pel projecte La Papaya. La Kantina Migrante. El setembre reprendrà la seva activitat.

-Exposicions: s’ha consolitat el realitzar una exposició al mes a l’Ateneu de temàtiques i tècniques molt diferents.

-Han continuat els cursets (anglès i català) però aquest any amb més públic; s’ha de treballar per augmentar-ne les temàtiques. Al juliol s’ha iniciat un de nou de dibuix artístic. El curset de català, que anava molt bé, es va suspendre al segon trimestre per raons personals.

Vermuts antirrepresius i/o anticarceraris: activitat totalment consolidada fent arribar la solidaritat als afectats.

Vermuts PRO-Caixes de resistència lluites laborals. Aquesta activitat s’ha implantat durant aquest curs i esperem la seva consolidació l’any proper. Ens han acompanyat CNT-Taxi, Confederació Sindical Solidaridad Obrera-Metro, SINDILLAR (Sindicato de trabajadoras del hogar y los cuidados), treballadores acomidades de Taxi-Line (CNT) que ens han parlat de la seves problemàtiques associades al mon del treball i els motius per anar a la vaga.

El Vermut i la paella PRO-Ateneu s’ha consolitat un cop cada mes i mig, i amb actuacions musicals i poétiques asociades a aquest dia de socialització.

-L’Ateneu com espai demanat per altres col:lectius per fer les seves activitats: ens ha visitat: Front Attack fent un dinar de germanor, l’Assemblea de Majaras (Radio Contrabanda 91,4 FM) per celebrar el seu 22é aniversari, Aldarull per celebrar el seu desè aniversari… A més l’Ateneu ha estat un espai que ha acollit reunions de diferents col·lectius.

Ens volien aïllades i tancades en el nostre local. Nosaltres hem volgut situar l’Ateneu com una entitat de referència en el barri, obert a la col·laboració amb altres entitats i col·lectius i arrelat a la seva vida associativa.

Així l’Ateneu ha estat contínuament present a la premsa gracienca i les seves activitats s’han vist recollides moltes vegades a L’Independent.

Hem col·laborat amb llibreries del barri com Cap i Cua, La Canibal, Taifa i Aldarull i en l’àmbit de Barcelona amb la llibreria Rosa de foc.

Hem donat suport al Banc Expropiat, Ca la Trava, Ka la Castanya i Espai Poètic.

També hem col·laborat amb la lluita per l’Alzina i les casetes del carrer Encarnació.

Hem participat en iniciatives conjuntes amb l’Assemblea Groga de Gràcia, l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia, la Coordinadora barrial de suport als refugiats, la distribuidora La Polilla, l’Ateneu Rosa de Foc, el Grup madrileny Nuestra Memoria, Nuestra Lucha...

També mantenim col·laboracions amb diverses entitats llibertaries de la ciutat com CNT (Joaquin Costa), CGT, CNT Barcelona, Fundació d’Estudis Llibertaris i Anarcosindicalistes, Fundació Salvador Seguí i Ateneu Enciclopèdic i, amb un àmbit més ampli, la Unió de Grups Excursionistes Llibertaris (UGEL).

També des de l’Ateneu hem reivindicat la figura de Remedios Varo i donat suport al canvi de nom de l’IES Secretari Coloma, potenciant a aquesta artista com a alternativa.

El treball d’agitació cultural de l’Ateneu ha estat coordinat, impulsat i vertebrat en gran part des del Grup de Cultura, amb el suport de l’Assemblea i la col·laboració de totes. Aquest Grup ha vetllat per la diversitat i la qualitat de les activitats, potenciant la participació dels veïns i facilitant la incorporació d’iniciatives i propostes vingudes des de fora de l’Ateneu o d’individualitats o altres grups del nostre entorn. Al servei de la concreció de les programacions presentades s’han mogut un grup de persones que han cuidat l’elaboració de cartells, la difusió de la propaganda i la seva extensió via email, facebook, blog, web, Indymedia i diferents xarxes socials, també han cuidat la facilitació de mitjans tècnics (projector, so, llum…) i l’adecentament del local.

En aquests moments estem orgulloses de la frenètica activitat desenvolupada i de la capacitat demostrada per generar iniciatives de divulgació i creació de pensament crític. Però el pitjor que ens pot passar és pecar d’autocomplaença, estem construint un referent al barri i a la ciutat, però encara som poques i la nostra capacitat d’influir, encara que cada cop més consolidada, molt insuficient per satisfer els nostres objectius de transformació cultural i social.

Cal insistir en fer una crida a la participació; sou moltes les que ens heu acompanyat amb la vostra presència a les activitats organitzades. Volem animar-vos a prendre un paper més actiu ajudant-nos a construir aquesta eina de dissidència organitzada. L’Ateneu us necessita i vol sentir la vostra veu, volem enfortir-nos recollint les aportacions de totes i així garantir la continuïtat del projecte. Cal evitar que les activitats recaiguin en un nucli de persones limitat, hem d’evitar l’enquistament i que les persones es puguin cremar. Obrim l’Ateneu, superem dogmatismes i mirades curtes i generem dinàmiques obertes, no dogmàtiques. Cal fugir de les capelletes i de les minories il·luminades portadores de veritats inqüestionables. Tenim una entitat viva i creixent que està generant una dinàmica d’arrels antigues però inventant noves formes i sobretot generant bon ambient i espais de participació. Us animem a fer vostre l’Ateneu; l’Ateneu serà de totes o no serà.

Per l’Autogestió, per l’Autonomia i la Democràcia Directa

Grup de Cultura de l’Ateneu Llibertari de Gràcia. 3 de setembre de 2019.

ATENEU LLIBERTARI DE GRÀCIA

ACTES: Setembre 2018 – Agost 2019

SETEMBRE 2018

Dissabte 1 – Vermut anticarcerari.

Divendres 14 – Presentació de la revista “Orbites Existencials nº3”.

Dissabte 15 – Excursió: “De Sitges a Vilanova. Dia de platges”. Organitza: Grup Excursionista de l’Ateneu.

Dimarts 18 – Inauguració curs de Català. A partir d’aquest moment es faran classes tots els dimarts a partir de les 19h.

Dimecres 19 – Inauguració de l’exposició: “Poesia Visual” de Xavier Bou.

Divendres 21 – Cinefòrum “Themrock”. Director: Claude Faraldo. 1973.

OCTUBRE 2018

Dilluns 1 – Inauguració curs d’Anglès (nivell mitjà). A partir d’aquest moment classes tots els dilluns de 19h a 20.30h.

Divendres 5 – Presentació del llibre “La conflictividad laboral en el area de Barcelona (1961-1975)”, amb el seu autor Victor López.

Dissabte 6 – Vermut i dinar Pro-Ateneu.

Divendres 12 – Presentació del llibre “Sin techo. Caminando por un mundo que prohibe sueños”, amb el seu autor Lagarder Danciu (Editorial Deskontrol)

Dissabte 13 – Vermut linuxero. Organitza: Grup d’informàtica lliure “4 gatos.”

Dilluns 15 – Taller: “Clusterpi y proyectos con sensores”. Organitza: Grup d’informàtica lliure “4 gatos”.

Dimecres 17 – “Nit de Ciéncies: Arquitectura i moviment llibertari”. Presentació del llibre “Autoconstrucción, por una arquitectura del habitar. Escritos sobre urbanismo, autogestión y holismo” de John F.C. Turner, presentació per Jose Luís Oyón.

Dijous 18 – Presentació del llibre “La vida y no sus lamentos. El exilio a dos voces”, amb el seu autor Alain Derbez.

Divendres 19 – Inauguració de l’exposició “Obra Gràfica de l’Impremta Col·lectiva de Can Batllo”.

Dissabte 20 – Vermut anticarcerari.

Divendres 26 – Presentació del llibre “El eco de las muletas. Una aproximación a Manuel Escorza de Val”, amb el seu autor Dani Campmany.

Dissabte 27 – SUSPÉS PER PLUJA. Cicle “Les fronteres no ens fan Gràcia”. A la plaça del Nord “Xerrades, dinar, actuacions musicals” amb Tancadas migrants, Nova usurpada…

NOVEMBRE 2018

Dissabte 3 – Vermut i dinar Pro-Ateneu.

Dijous 8 – Presentació del llibre “Discurso ácrata, anarquismo y anarcosindicalismo. Teoría y acción”, amb el seu autor Ferran Aisa (Editorial Calumnia)

Divendres 9 Xerrada-Taller: “Seguretat amb el mòbil”. Organitza: Grup d’Informàtica Lliure “4 gatos”.

Dissabte 11 Excursió: “Els cingles de Bertí”. Organitza: Grup Excursionista de l’Ateneu.

Divendres 16 – Cicle “Les fronteres no ens fan Gràcia”. Xerrada-debat amb “Mujeres P’alante” col·lectiu de Hospitalet-Sants.

Dissabte 17 Ruta Llibertaria de Gràcia (1): S.XIX. Organitza: Grup de Memòria Històrica de l’Ateneu.

Dissabte 17Kafeta antirepressiva per diferents “percals” de joves del barri.

Dijous 22 – Cicle “Les fronteres no ens fan Gràcia”. Docufòrum “DIXAN” amb Pere Cortada (director i productor) i amb el suport de SODEPAU i ATUREM LA GUERRA GIRONA.

Divendres 23Inauguració de l’Exposició “PINTURA SONORA DE MARIA MONTSE RIU”. Amb performance de Las Indomables, música en directe (Gerard Solaz, Santi Alvarez, Pruden Gomez) , projeccions. Exposició a l’Ateneu fins el 18 de Desembre.

Dissabte 24Vermut anticarcerari

Dimarts 27Taller de seguridad en el móvil . Organitza: Grup d’informàtica lliure “4 gatos”.

Dimecres 28. – Xerrada informativa: “la vaga a la sanitat pública”. Amb Marta Carrerra.

Dijous 29 – Cicle “Les fronteres no ens fan Gràcia”. Cinefòrum “Terra ferma” Director: Emmanuele Crialese.

Divendres 30Recital poétic: “Mujeres a viva voz” amb Javier Gil. El compromiso con la mujer en forma de palabra.

DESEMBRE 2018

Dissabte 1 Vermut i dinar pro-Ateneu

Dimecres 5 – Cicle “Les fronteres no ens fan Gràcia”. Xerrada-debat: “Cooperativisme i migrants” amb MIGRESS.

Divendres 7 – Cicle “Les fronteres no ens fan Gràcia”. Cinefòrum “Niebla” Director y guionista: Shim Sung-bo. Guionista y productor: Bong Joon-ho (Snowpiercer, Okja). 2014. 111 min. Corea del Sur

Dijous 13 – Cicle “Les fronteres no ens fan Gràcia”. Xerrada-debat “Una perspectiva feminista de Nicaragua”. Organitzat amb Feministas Autoconvocadas de Nicaragua.

Divendres 14 Presentació del llibre “Breve y somera historia del anarquismo” amb el seu autor Fernando Barbero i amb Ferran Aisa i José Icaria. Acte coorganitzat amb El Banc Expropiat i les llibreries La Canibal, Cap-i-Cua, Rosa de Foc i Taifa. L’acte es realitza al Banc Expropiat.

Dissabte 15 – Excursió: “Collserola de Nit”. Organitza: el Grup Excursionista de l’Ateneu.

Divendres 15 – El mateix acte del divendres 14 de Desembre. L’acte es realitza a la llibreria Rosa de Foc.

Dissabte 22Vermut antirepresiu i brindis per la llibertat de Ramón Esono Ebalé i inauguració de l’exposició “OBRA GRÀFICA CALENDARI LA POLILLA 2019”

Dimarts 25 – Sopar de traje antinavideño

Divendres 28 – Inici del taller de “física nuclear para parados”, amb professors de Corea del Nord (dia dels innocents).

Dissabte 29 – Vermut i streaming desde congreso 35C3 (congres de col·lectius sobre seguretat informàtica). Organitza: Taller de informática libre “4 gatos”.

Dilluns 31 – Cena de traje de fin de año, uvas y guateque aleatorio.

GENER 2019

Dissabte 5 – Vermut PRO-RISEUP

Dissabte 5Cavalcada Okupa a Gràcia. Passa pet diferents espais, entre ells l’Ateneu on s’organitza un karaoke.

Dissabte 12 – Vermut i dinar PRO-Ateneu. Amb actuació musical de “The Nitx Experience” Akaoustic Anarkopunk

Divendres 18Presentació del llibre  “El llibre negre” amb el seu autor Jordi Martí Font.

Dissabte 19 Vermut PRO-caixes resistencia lluites laborals. Xerrada sobre el conflicte del taxi de Barcelona contra les multinacionals UBER i CABIFY amb la Secció Sindical del Taxi de la CNT. 

Dimecres 23Presentació del llibre “Clase antes que nación. Trabajadores, movimiento obrero y cuestión nacional en la Barcelona metropolitana, 1840-2017 ” amb un dels seus autors José Luis Oyón (Editorial El Viejo Topo)

Dijous 24 – Cicle “Les fronteres no ens fan Gràcia” – Xerrada-debat “El moviment popular del Rif i la causa del poble Amazig al Marroc” amb Karim et Otami (activista pels drets humans i la immigració) i Aziz Baha (membre Casa Amaziga de Catalunya i Cornellà sense fronteres).

FEBRER 2019

Divendres 1 – Inauguració de l’exposició “Helios Gómez, artista gràfic, poeta, pintor i revolucionari “. Xerrada, documental i recital poètic. Organitza: Grup de Memòria Històrica de l’Ateneu.

Dissabte 2 – Vermut antirepressiu. PRO-encausades Banc Expropiat (Campanya Som Milers) i encausades Ka la Trava.

Dimecres 6 – Taula rodona: ”POLÍTIQUES LLIBERALS A L’ENSENYAMENT PÚBLIC”. Participen: Belén Tascón (Fapac i Assemblea Groga de Gràcia): Copagaments (espai de migdia, extraescolars…). Marta Minguella (Cgt ensenyament): Escola Nova 21. – Assemblea Llibertària del Raval: Taxes Universitàries

Dissabte 9 – Excursió: ”Sant Salvador de les Espases”. Organitza: Grup Excursionista de l’Ateneu.

Dijous 14 – Xerrada-debat:La CNT i el CENU (1936-39). L’escola de tothom”. Amb Emili Cortavitarte. Organitza: Grup de Memòria Històrica de l’Ateneu i la Fundació Salvador Seguí.

Dissabte 16 – Vermut i dinar PRO-Ateneu. A les 16:30 amb els cafes actuació amb taquilla inversa de “El sobrino del diablo”.

Divendres 22 – Docufòrum: “Judgement in Hungary” (Director: Ezter Hadju). Presentació per Ricard Valentí de l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia.

Dissabte 23 – Vermut PRO-caixes resistencia lluites laborals. Xerrada sobre “la vaga del metro” amb Confederació Sindical Solidaridad Obrera

Dijous 28 – Documental sobre Benjamin Peret, presentat per Ma. José González. Recital de poesia surrealista amb Andreu Aisa.

MARÇ 2019

Divendres 1- Inauguració de l’exposició  “BA SU RA. Desperdicios de la memoria”. 8 dones artistes re-interpreten una fotografia trobada al carrer.

Dissabte 2 – Xerrada-debat “Frankenstenin: Mary Shelly i el monstre desolatamb Dolors Marín.

Dijous 4 – Docufòrum “Dialogo abierto”. Organitza el Grup d’Antipsiquiatria de l’Ateneu.

Divendres 8 – VAGA DE TOTES (TANCAT)

Dissabte 9 – Vermut antirepressiu

Dijous 14 – Presentació del llibre “Refugiats. Una història de l’exili de 1939” amb el seu autor Josep Pimentel.

Divendres 15 – Taller Creatiu. A traves del collage, brodats, pintures, origamis… cadascuna podrà fer la seva interpretació de la foto de l’Expo BASURA

Dissabte 16 – Vermut PRO-caixes resistencia lluites laborals. Xerrada amb SINDILLAR, sindicato de trabajadoras del hogar y los cuidados.

Dijous 21 – Cinefòrum: “Buda explotó de verguenza”. Hana Makhmalbaf – 81 min.

Divendres 22 – Recital poètic: “Miscèl·lania Poètica Femenina” amb Rosa Grau, Mireia Torralba i Elisenda Grau, desprès micro obert. SUSPES

Dissabte 23 – Recital poètic: “Poesia i contracultura a BCN” amb David Castillo.

Diumenge 24 – Excursió: ”D’Altafulla a Tarragona“. Organitza: Grup Excursionista de l’Ateneu.

Divendres 29 – Inauguració de l’exposició: “Miradas de Txinorri” (aerografies).

Dissabte 30 – Vermut i dinar PRO-Ateneu. Després del dinar “ADELANTE LA COLUMNA POÉTICA” i recital poètic: “Lizania Vive”, micro obert.

ABRIL 2019

– Dijous 4 – Presentació del ”Dossier 42: 1919 – De la vaga de la Canadenca al locaut” amb els seus autors de l’Ateneu Enciclopèdic Popular.

Divendres 5 – Cançons de Resistència, amb Antoni García Iranzo i recital poètic amb Prudenci Batalla, Rosa Grau, Emilia Echezarra i Bio-Lentos.

– Dissabte 6 – Vermut antirepressiu. Mariposa Power.

– Dijous 11 – Recital poètic: “Poesía contra la repressió sota el franquisme”, amb Gerard Jacas i José Luís Castillo que llegirà poesies del seu llibre “Spanish Revolution”.

– Divendres 12 – Festa del 2º Aniversari de La Lima. Amb xerrada: “Veganismo como posición política e interseccionalidad de las luchas“ por Santuario Almas Veganas, pica pica, exposició, DJ Kali (electrolatina).

– Dimarts 16 – Presentació de la revista ”Orbites existencials nº 6”

– Dijous 18 – Cinefòrum: “La Vida de Brian”. Director: Monty Python – 1979 – 94 min.

Dimarts 23 – DIA DEL LLIBRE. Sant Jordi al Carrer. L’Ateneu i altres col·lectius a la Plaça de la Revolució. Amb diverses activitats, espai infantil, racó poètic i micro-obert. Es posen a la venda, entre d’altres, els llibres presentats a l’Ateneu.

Dijous 25 – Recital poètic: “Poesia i presó”. Presentació del llibre “NO APTA, desde la cárcel” amb el seu autor Josep Parra, Francisca Garcia i Charo Agraz, acompanyats a la guitarra per Romain Planes.

Divendres 26 – Ruta per Gràcia: ”Canvis urbanístics i espais alliberats” coorganitzat per Cor Desacord, Ateneu Rosa de Foc, el grup de Memòria Històrica de l’Ateneu i l’Ateneu Llibertari. Després sopar i musiqueta a l’Ateneu Rosa de Foc.

– Dissabte 27 – XXII Aniversari de La Asamblea de Majaras (Radio Contrabanda 91,4 FM). Radio en viu. Concert de KILL KENT. Recital amb Palabras Dislocadas, Gerard Horta i Arsénico Mata + joc literari. Concert de Mateolika. Música majara fins les 23h. Amb sopar i barra amb birra, licors i altres brebatges artesans per l’autogestió de l’emissora

Dimarts 30 – 19:30 h. Xerrada lluites laborals amb Solidaridad Obrera-Metro i teleoperadores acomiadades de Taxi Line-CNT i Sopar PRO-Caixa Resistència Lluites Laborals

MAIG 2019

Dimecres 1 – DIA DE LES TREBALLADORES I ELS TREBALLADORS.

– Dijous 2 – 18:00 h. Presentació del llibre ”La vaga de la Canadenca” amb el seu autor Ferran Aisa (Edicions del 1984).

– Divendres 3 – Inauguració de l’exposició ”Estem amb Nicaragua” de Ma. Montse Riu

– Dissabte 4 – Vermut solidari antidesnonament pel nostre company Lluis.

– Dissabte 4 – Concert de rap solidari antidesnonament pel nostre company Lluis, amb: Wille, Bariospeis, Pulido¬Krane, Kopiahhestohh host by Acid Bars.

– Diumenge 5 – Excursió: ”D’Aiguafreda a Sant Cebrià de la Mora”. Organitza: Grup Excursionista de l’Ateneu.

– Diumenge 5 – Projecció de la pel·lícula “Fahrenheit 451 – Director: Francois Truffaut – 1966” i tertulia literaria “Fahrenheit 451 – Escritor: Ray Bradbury – 1951”. Organitza: Grup Cine-Revolución-Literatura de l’Ateneu.

– Dilluns 6- COMENÇA UN NOU TALLER A L’ATENEU: Classes de Dibuix Artístic

Dimecres 8 – Docufòrum: “Veus contre l’estigme”. Organitza: Grup d’Antipsiquiatria de l’Ateneu.

Dijous 9 – Presentació del llibre: “Per un canvi d’habits. Anarquisme i Municipalisme al Segle XXI” amb el seu autor Manel Aisa (Editorial: EL Lokal).

Divendres 10 – Recital poètic: “Poemas de la Resistencia” amb Adolfo Castaños.

Dissabte 11 – Vermut amb actuació poético musical: “ALA(NA)DA” i Dinar PRO-Ateneu

Divendres 17 – Presentació del llibre: “El llibre Negre volum 2” amb el seu autor Jordi Martí Font.

Dissabte 18 – Vermut amb tapeo Andalusí i a les 13:00 Recital Poètic: presentació del llibre “Al-Andalus. Poesía contra el Olvido” amb el seu autor Marcos González Sedano.

– Dimecres 22 – Presentació del còmics ”Fonda Pascual” i ”Pedro Pico y Pico Vena, ¡Dando caña!” amb el seu autor Azagra y Revuelta (Edicitorial Cornoque).

– Dijous 23 – Docufòrum: ”Com una Alzina”, 48 min, 2019 amb presentació del seu director.

– Divendres 24 – Docufòrum: ”Les caixes d’Amsterdam”. Organitza: Grup de Memòria Històrica de l’Ateneu.

– Dissabte 25 – Dinar PRO-Front Attack

– Diumenge 26 – X Aniversari d’Aldarull

– Dimecres 29 – Perfomance: «Nicaragua», activitat associada a l’exposició del mes.

– Dijous 30 – Assamblea oberta de la Xarxa d’Antipsiquiatria «free entrance»

Divendres 31 – “Nit de Bruixeria”, amb Asunción Arruebo.

JUNY 2019

Dissabte 1- 3er ANIVERSARI DE L’ATENEU. Activitats tots el día al carrer. Vermut, Dinar antirepressiu PRO-Banc Expropiat, jocs de taula, taller de telar de cintura, quinto musical, Sopar antirepressiu PRO-KaLaTrava, Ron cremat pel Manel i els que ens han deixat. Concerts: “Nixt se te ocurra” (2 guitarras y 2 voces), “Circulo Abierto (Rap) y Dj “FoboFilia”

– Dissabte 1- Ruta Llibertaria de Gràcia 2 (1900-1930). Revoltes, rebomboris i repressió. Organitza el Grup de Memòria Històrica de l’Ateneu

– Dijous 6 – Presentació del Còmic: “Homenatge a Catalunya” amb els seus autors Andrea Lucio i Jordi de Miguel (Editorial: Rosa dels Vents). Organitza: Grup de Cultura de l’Ateneu.

– Divendres 7 – Acte d’inaguració de l’Exposició: “Resistencia Psicodélica de Ringo Julián” ( exposició del 31 de Maig al 15 de Juny)

– Divendres 7 – Concert: “Les Carpantes, Subversió Flamenca”, guitarra, voz y cajón.

– Dissabte 8 – Excursió: ”La ruta dels maquis – Gr-179 – Castellnou de Bages”. Organitza: Grup Excursionista de l’Ateneu amb l’assesorament de la Unió de Grups Excursionistes Llibertaris (UGEL).

– Dijous 13 – Recital poético: “Mucho más que un poemario: PALABRAS DISLOCADAS” amb la seva autora i acompanyament musical. Un recorregut per una possible recuperació d’abusos sexuals infantils. Amnesia, silencio, RUPTURA, PUNTO DE FUERZA (Editorial: Descontrol).

– Divendres 14 – Recital poétic: “Miscelania Poética Femenina” amb Rosa Grau, Maricel Aguilar, Mireia Torralba i Elisenda Pardo.

– Divendres 14 – ¡LIBERACIÓN TOTAL!: «La juventud se enjubila o como jugar a petanca con orzinis»

– Dissabte, 15 – Festa Col·lectiva dels “Geminis” de l’Ateneu.

– Dijous 20 – Presentació del llibre “La noia del pantà” amb el seu autor Joni D. (Editorial Tigre de Paper).

– Divendres 21 (anul·lada)Xerrada: “Un mundo sin prisiones es posible Y actualización de presos en huelga de hambre” amb el col·lectiu Clivella.

– Dissabte 22 – Vermut Linuxero

– Dilluns 24 – Merendola verbenera

– Dimarts 25 – Inauguració de l’Exposició: “Carteleria Ateneu Llibertari de Gràcia: Setembre 2018-Juny 2019”

– Dimecres 26 – Docufòrum: “Poble Rebel” 2018, 100 min. Amb la presència d’un dels seus autors.

– Divendres 28 – Docufòrum sobre anarquia: “Errico Malatesta, hacia una nueva humanidad” – 89 min

– Dissabte 29 – Vermut anticarcerari PRO-Familiars de presos de Catalunya i xerrada amb l’ex-pres Jose Luís.

JULIOL 2019

– Dimecres 3 – Taller básico de Linux. Organitza: Grup d’Informàtica Lliure “4 Gatos”

– Dijous 4 – Presentació del llibre: “Ada Martí Vall, el sueño de la conciencia libre” amb el seu autor Manel Aisa. Editorial: El Lokal – Colecció Històries del Raval nº9.

– Divendres 5- Presentació del dinador “La Papaya – La Kantina Migrante”

– Dissabte 6 – Vermut antirepressiu PRO-Antifeixistes d’Acció Directa.

-Dissabte 6- Activitats de difusió del veganisme amb el col·lectiu Almas Veganas a la Plaça Joanic. Col·laboració amb grups antirepressius.

– Dissabte 6 – Espectacle de màgia amb Rubén, Lynch i Jordi Valls. Actuació solidaria PRO-Espai POÈtic

– Dimecres 10 – Taller básico de Linux. Organitza: Grup d’Informàtica Lliure “4 Gatos”

– Dijous 11 – Sessió de cinema Nunes, amb Adolfo Quibus. PRO-Espai POÈtic.

– Divendres 12 – Recital poètic i presentació del llibre: “Brossa de Foc”. Editorial Descontrol, 2019.

– Dissabte 13 – Excursió: ”Collserola – Visita al projecte cooperatiu de Can Bofill i paella”. Organitza: Grup Excursionista de l’Ateneu.

– Divendres 19 – 20h Cantada Informal d’Estiu. Amb Antoni García Iranzo i amics argentins.

– Dijous 25 – Cinefòrum: “Alguien volo sobre el nido del cuco”. Milos Forman -1975 – 133 min. Organitza: Grup d’Antipsiquiatria de l’Ateneu.

– Divendres 26 – Docufòrum sobre Chiapas: “Flores sobre el agua”, amb l’Associació CH’UL IXIM sobre el projecte social-ambiental que van fer al poble de San Jose els anys 2017-2018.

AGOST 2019

– Dijous 1 – Comedero Rumbiadero. Festa comiat de la Papaya.

– Dijous 8 – Homenatge a Paolo Colleoní.

– Dimarts 13 – Ruta 19 de Juliol del 1936 (acompanyant al grup madrileny “Nuestra memoria, Nuestra Lucha”).

– 15 al 21. Festes de Gràcia 2019 a l’Ateneu.

– Dijous 15. Vermut musical i dinar Ateneista.

– Divendres 16. Tarda de tallers: Taller de serigrafia, samarretes, telar de cintura, chapas…

– Dissabte 17. Obert.

– Diumenge 18. Día de veïnes, veïns i Ateneu. Vermut musical, dinar, tallers…

– Dilluns 19. Actuació: “Kurtis i Crònia”.

– Dimarts 20. Tarda de Rap (en directe).

– Dimecres 21: Obert i sopar de comiat de festes.

QUADRE RESUM DELS ACTES A l’ATENEU LLIBERTARI DE GRÀCIA

Divendres, 15 de gener 2016. Pre-inauguració del local de l’Ateneu.

Dissabte 11 de juny 2016: Inauguració de l’Ateneu.

Mes

18-19

17-18

16-17

15-16

Septembre

6

4

3

Octubre

11

5

6

1

Novembre

14

10

8

1

Desembre

11

6

8

Gener

8

5

7

1

Febrer

9

7

10

1

Març

14

11

8

Abril

12

10

9

3

Maig

22

9

9

Juny

17

9

11

10

Juliol

12

11

6

Agost

10

2

5

5

TOTAL D’ACTIVITATS

146

89

90

22

El Grup de Cultura es reuneix periòdicament els dimarts a les 19.30h cada quinze dies; l’Assemblea de l’Ateneu ho fa els dimarts alternatius a les 19:30 h també.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s