Resum de la Gràcia Llibertària 2015

Oca

 Després de dos anys de feina i de presentar-lo en societat aquesta primavera, JA TENIM LOCAL PER L’ATENEU, i l’obrirem al barri a principis del 2016. Per fi, vint anys després, Gràcia torna a gaudir del seu Ateneu Llibertari! Des de l’Ateneu, el Grup de Memòria Històrica (aka “los Cebolletas”) es consolida i esdevé referent en la recuperació de la memòria popular, obrerista i feminista de la Vila. Ja vam poder gaudir de la primera de les quatre rutes històriques que es preparen.

 Vam muntar les Festes Llibertàries més multitudinàries que hem fet mai: quatre dies amb la plaça John Lennon a rebentar de concerts, activitats polítiques i culturals, autòmats de Mas i entrepans de seitan. Oprobi i burla pública per la Brimo després que ens robessin el nostre estimat Foto-Matón.

 L’octubre va ser el nostre mes, amb la celebració dels actes culturals de l’Octubre Llibertari a la Plaça Revolució i el Banc. Vam parlar de pedagogia anarquista, vam recuperar la memòria de la Transacció i vam formar-nos per lluitar contra el patriarcat de la mà de ponents com Brigitte Vasallo.

 Ens hem mobilitzat per plantar cara a la gentrificació i el turisme massiu que destrossen el barri, i de la mà d’altres col·lectius impulsem una campanya de resistència unitària que promet donar molts maldecaps al lobby turístic de cara al 2016

 Hem ajudat a tirar endavant la Metxa, publicació dels col·lectius del Districte que aquest any ha vist una millora espectacular en continguts (i també en portades!)

 L’OCA es multiplica en militància, mobilització i impacte al barri, s’obre al públic i irromp a les xarxes socials.

 El moviment llibertari s’organitza en l’àmbit català: Procés Embat i la FAC, de la qual participem, creixen a bon ritme i lluiten per construir contrapoder i unitat popular. Arran d’una iniciativa de l’OCA, ara treballem per potenciar l’eix antipatriarcal al si de la Federació

 Projectes culturals companys com la llibreria i editorial Aldarull, la Distri La Polilla o l’editorial Descontrol incrementen la seva tasca de difusió dels discursos anarquistes a Gràcia. La mort del poeta Lizano va omplir la plaça del Sol d’un sentit homenatge a l’artista.

 Donem la benvinguda a dues noves cases okupades al barri, que resisteixen la rapinya especulativa: Can Dimoni i La Usurpada

 Vam portar el 1r de Maig a la plaça, vam donar suport a les companyes de Movistar i hem participat en les lluites laborals a la Vila

 Ens hem solidaritzat amb la lluita de les YPG-YPJ a Rojava i amb les víctimes del genocidi europeu contra les persones refugiades i migrants

 Més enllà del moviment anarquista com a tal, hem col·laborat amb altres espais i col·lectius populars de la Vila que també han viscut un auge notable, com el Banc Expropiat, que aquest any s’ha refundat, o el CP Tres Lliris, que ara disfruta d’una idíl·lica nova seu a l’antiga comissaria de Lesseps. Sortint del “ghetto polític”, hem treballat colze a colze en les lluites socials del barri, reforçant vincles amb l’Assemblea de Dones Feministes, l’Assemblea de la Vila o l’Assemblea Laboral La Precària.

 Les companyes de VKK també viuen un gran moment, i literalment construeixen un nou món: sobre les runes dels enderrocs de Núñez i l’Ajuntament, creixen horts i espais populars com la plaça de la Farigola o el camp de futbol.

 I hem fet tot això mentre sofríem una caça de bruixes per part dels Mossos d’Esquadra, amb un dels nostres companys del barri segrestat per l’Audiència Nacional i un militant de Sants empresonat; més recentment, ens toca enfrontar-nos a les represàlies policials i jurídiques contra companys de la CNT-AIT i Acció Llibertària de Sants per ‪#‎BoicotElCorteIngles‬. Lluny d’acovardir-nos, els cops repressius ens han fet més fortes i hi hem sabut respondre amb contundència, amb les publicacions ‪#‎HolaDictadura‬ i manifestacions ben concorregudes, com la marxa de 2000 persones que van trepitjar els carrers després de la darrera ràtzia fa un parell de mesos.

 Tampoc ens ha robat l’espai la desmobilitzadora sacietat de processos electorals. Al revés: des de la FAC hem revitalitzat el discurs llibertari respecte la via institucional i hem presentat alternatives en clau constructiva a través d’actes, xerrades i propaganda arreu del territori; també a Gràcia

 I avui acabarem el 2015 amb la Marxa Contra les Presons; farem escoltar el nostre suport a les persones que viuen entre reixes i, com diuen els companys de l’Escorpí, “amargarem el cap d’any a unes quantes dotzenes d’antidisturbis”.

 Com sempre, hem fet tot això sense subvencions ni alliberats, des de la feina assembleària, horitzontal i autogestionada d’un seguit de persones i col·lectius que ens deixem la pell cada dia per construir el món nou que portem als nostres cors.

 I a tot això què hi falta? HI FALTES TU. Deixa estar els propòsits narcisistes i comença el 2016 amb el cervell efervescent, el cor calent i el puny tancat: Uneix-te a l’alternativa llibertària!

Assemblea Llibertària l’Oca de Gràcia

Contacta’ns a  laoca@riseup.net

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s